Ga naar de inhoud
20 november 2024
Aanvang 20:15 uur
Tickets €9,50

Film

The Old Oak

In The Old Oak, een film van de gevierde regisseur Ken Loach, wordt een indringend portret geschetst van een gemeenschap in Noord-Engeland die worstelt met armoede en leegstand na de sluiting van de mijnen. Temidden van deze verlatenheid wordt het dorp gedwongen opvang te bieden aan een groep Syrische vluchtelingen, waaronder de jonge Yara, die zich allen snel moeten aanpassen aan het heersende antivluchtelingen sentiment.

Yara vindt een onwaarschijnlijke bondgenoot in TJ, een kroegbaas die besluit een nieuwe draai te geven aan zijn pub “The Old Oak” door er gratis maaltijden te serveren voor de vluchtelingen en de bewoners van het dorp. Dit gebaar, geïnspireerd door de wijsheid van TJ’s moeder dat ‘samen eten eenheid schept’, wordt een centraal thema in de film.

Na zijn eerdere sociale films als I, Daniël Blake en Sorry We Missed You, heeft de 87 jarige regisseur Ken Loach aangekondigd dat hij met The Old Oak zijn carrière gaat besluiten. Mis deze laatste mooie sociale film dus niet. Een film waarin hij opnieuw een sterk pleidooi houdt voor solidariteit en compassie.