Ga naar de inhoud
2 april 2025
Aanvang 19:30 uur
Tickets €9,50

Film

Poor Things

Emma Stone speelt, wederom, een onverschrokken rol in dit duister-komische sprookje welke maar liefst 11 Oscarnominaties binnensleepte. Yorgos Lanthimos’ 8ste film is niet alleen een meesterwerk maar ook een feministische variant op Mary Shelleys klassieker Frankenstein.

Als de onorthodoxe Victoriaanse wetenschapper Godwin Baxter (William Defoe met een nogal merkwaardig “samengesteld” filmhoofd) een jonge vrouw tot leven wekt door de transplantatie van de hersens van haar eigen baby volgen we de revolutie van een baby in het lichaam van een jonge vrouw. De te verwachten kinderlijke strapatsen zijn slechts de eerste schakeltjes in de absurde volwassenwording van Bella.

Als de puberteit, en verlangens, aanbreken verlaat Bella de veilige villa van Baxter en wacht een wereld van lust, verleiding en seks. Normen en zeden zijn Bella vreemd en botsen dan ook heftig met het victoriaanse patriarchaat.

Dit bijzondere verhaal in een schitterend vormgegeven kunstmatig universum is uiteindelijk verrassend hartverwarmend. Een onvergetelijke voltreffer van Emma Stone en Lanthimos.