Ga naar de inhoud

De stichting

Theater De Dillewijn is ondergebracht in de stichting Cultureel Centrum Ankeveen. De dagelijkse gang van zaken is in handen van een bestuur, bestaande uit voorzitter, penningmeester en secretaris.
Maandelijks vindt overleg plaats met de zgn. kernploeg.
Deze wordt gevormd door een vertegenwoordiging van diverse commissies, die binnen Theater De Dillewijn werkzaam zijn.
Verderop vindt u hiervan een overzicht.

Historie

Theater De Dillewijn is gehuisvest in de voormalige Nederlands Hervormde kerk van Ankeveen. Het kerkgebouw dateert uit 1907 en is ontworpen door architect J. van Dillewijn uit Hilversum.
Aan hem ontleent het huidige theater haar naam.
Na bijna 100 jaar stopte de Hervormde gemeente met de kerkdiensten in Ankeveen. Dit was aanleiding om een nieuwe bestemming te vinden voor het kerkgebouw. Liefst een bestemming die ten goede zou komen aan de dorpsgemeenschap. In maart 2006 werd een drukbezochte dorpsbijeenkomst gehouden. Het kerkbestuur deed op deze avond een uniek aanbod. Niet alleen werd het kerkgebouw de dorpsgemeenschap aangeboden, ook de restauratie kwam voor rekening van het kerkbestuur. Een enthousiaste groep inwoners ging aan de slag. In 2007 werd de Stichting Cultureel Centrum Ankeveen opgericht met als doel het exploiteren van het kerkgebouw, het vergroten van de leefbaarheid in de kern van Ankeveen en het verzorgen van culturele activiteiten.
Bekijk hier de film over de archeologische opgravingen.

Vrijwilligers

Vrijwilligersgroep 2020

Theater De Dillewijn draait geheel op vrijwilligers. Dat zijn er zo’n 75.
Deze zijn verdeeld over een aantal werkgroepen en commissies.
Denk hierbij aan de Programmeringscommissie, de commissie Marketing en Communicatie, de horeca commissie, de techniek en de werkgroep Beheer en organisatie.

Kijk hier voor een compleet overzicht van de werkgroepen en hun werkzaamheden.
Hier vindt u ook vacatures.

Vrienden van Theater De Dillewijn

Vindt u de ontwikkeling van Theater De Dillewijn een mooi initiatief? Word dan vriend(in) van Theater De Dillewijn. Voor € 20,- per persoon per jaar (€ 35,– per twee personen binnen één huishouden) ondersteunt u ons theater. Vrienden van Theater De Dillewijn krijgen bij aanvang van elk nieuw theaterseizoen tijdens de presentatie van de nieuwe programmering als eerste de mogelijkheid om tickets te kopen, met een aantrekkelijke korting.
Theater De Dillewijn nodigt u van harte uit vriend te worden. Daarmee levert u een belangrijke bijdrage aan de continuïteit en kwaliteit van een veelzijdig, cultureel programma.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar sponsor@dedillewijn.nl

Samenwerking

Waar het kan werken wij graag samen met de kleine theaters in de buurt: 
De Kapel in Hilversum
Het Jagthuis in Nederhorst den Berg 
Kunst aan de Dijk in Kortenhoef