Ga naar de inhoud
30 oktober 2024
Aanvang 19:30 uur
Tickets €9,50

Film

Maestro

Geregisseerd en mede geschreven door Bradley Cooper, die ook de hoofdrol speelt als Leonard Bernstein, onthult Maestro het leven van de beroemde Amerikaanse componist, dirigent en pianist. Naast Cooper schittert Carey Mulligan als Felicia Montealegre, Bernstein’s vrouw, met wie hij een complexe maar diepe liefdesrelatie deelde.

Bernstein is wellicht het best bekend vanwege zijn iconische muziek voor de musical West Side Story. Maar de zeer productieve Bernstein was ook lange tijd artistiek leider van het N.Y.Philharmonic, dirigeerde, schreef opera’s en won meerdere Emmy’s en Grammy’s.

De film duikt diep in Bernstein’s persoonlijke leven, met name zijn huwelijk met Felicia, waarbij liefde en pijn naast elkaar bestaan. Bernstein’s affiniteit voor mannen en de complexiteit van zijn huwelijk worden onthuld, waardoor Maestro een rijke verkenning biedt van leven, kunst, opoffering en de pijn van een façadehuwelijk.

Met een delicate balans tussen de glorie van Bernstein’s openbare leven en de verborgen strijd binnen zijn privéleven, is Maestro niet alleen een ode aan zijn muzikale genie maar ook een intiem portret van zijn persoonlijke worstelingen. De film heeft al meerdere onderscheidingen ontvangen, wat getuigt van de impact en het vakmanschap van deze productie.