Ga naar de inhoud
Geannuleerd
12 december 2021
Aanvang 20:15 uur
Tickets €19

Arnold Veeman

Duvel, ik versta je niet!

Vanwege de coronamaatregelen helaas geannuleerd.

Singer Songwriter Arnold Veeman, bekend van zijn afsluitende optreden tijdens Koningsdag 2018 en zijn letterlijke underground album Klaai, kreeg internationaal lovende kritieken. Dit seizoen komt hij alleen en presenteert zijn nieuwste programma.

Veeman is geboren en getogen in het noorden van Nederland. Zijn noordelijke afkomst is onmiskenbaar aanwezig in al zijn muziek: het weidse landschap, uitzichten voorbij de horizon, de sobere, harde en eerlijke instelling van de Groningers. Het is deze kracht die je overal terugvindt. Hij werkt als componist, arrangeur, liedjes- en tekstschrijver en speelt zijn eigen muziek en liederen. Hij speelt contrabas, gitaar en een reeks andere instrumenten. Als componist beheerst hij diverse stijlen.  “Duvel, ik versta je niet!’  

Loeihard, muisstil, loepzuiver en knettervals zullen er verhalen verteld worden, en niet alleen in muziek. Deze verhalen gaan allemaal over schoonheid en wat dat voor iedereen kan betekenen. Arnold: “Je perceptie is altijd een eenzijdige ervaring. In een hart kijken van een ander kan eigenlijk niet, maar ik ga toch een poging wagen om jullie in dat van mij te laten kijken. Waarschijnlijk zal dat heel herkenbaar zijn en geeft het moed om jezelf nog beter te doorgronden.” Er wordt gitaar gespeeld, op de ukelele getokkeld en er komen nog een aantal andere interessante instrumenten mee. Sprookjesachtig sterke verhalen worden afgewisseld met naakte waarheden. Typisch Arnold, typisch Gronings.