Ga naar de inhoud
23 mei 2025
Aanvang 20:15 uur
Tickets €30

Jan Akkerman & Band

My Focus

Jan Akkerman (1946) is al bijna 60 jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkte hij samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Sinds de jaren 60 maakte hij ruim 25 soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde.

In zijn nieuwe programma MY FOCUS ligt de focus op … jawel: FOCUS!, de Nederlandse symfonische rockgroep, die in de eerste helft van de jaren 70 als een van de eerste Nederlandse groepen internationaal voet aan de grond krijgt en waarmee Jan wereldfaam verwerft.

In MY FOCUS neemt Jan Akkerman je mee in een tijdcapsule met hits als Hocus Pocus, Sylvia, Tommy en House of the King. Maar ook speelt hij hoogtepunten uit zijn solocarrière, met tijdloze songs als Streetwalker, Am I losing you en Tommy’s Anniversary.

Hij wordt begeleid door zijn vaste band, die bestaat uit Coen Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oyens (bas).