Ga naar de inhoud
23 november 2024
Aanvang 20:15 uur
Tickets €17,50

Flip Noorman

Animal Farm (try- out)

‘Ongrijpbaar’, ‘briljant’, ‘compromisloze eigen stijl’, ‘band van wereldniveau’, zijn termen die langs zijn gekomen in pers en juryrapporten om Noorman en zijn programma’s te omschrijven. In Animal Farm neemt Noorman de legendarische parabel van George Orwell als vrijelijk vertrekpunt om weer een energiek, grappig, ontroerend en confronterend theatraal concert te maken zoals alleen hij dat kan

Bijgestaan door zijn band ‘De Noormannen’ wordt de huidige tijdgeest op zijn Flips langs de lat van de beruchte uitspraak “All animals are equal” gelegd.

Animal Farm is een van Noormans favoriete boeken. Als liedschrijver ziet Flip in de karakters het startpunt van een bonte verzameling liedjes waarin per nummer een vrije vertaling wordt gemaakt naar het hier en nu. Wat betekent het ‘Werk Harder’ van Boxer in deze tijd? Wie zijn De Schapen die steeds elke nuance overschreeuwen met het ‘vier benen goed, twee benen slecht’? De liedjes worden afgewisseld met monologen van Noorman waarin hij gedurende de show subtiel de transformatie ondergaat van rechtgeaarde revolutionair tot machthebber die alleen nog aan zijn eigen positie denkt. Want ja: “some animals are more equal than others”.

foto Flip Noorman : Victor Meijer.