Ga naar de inhoud
Uitverkocht
17 september 2021
Aanvang 20:15 uur
Tickets €15

familie Slikker

De Familieband

Helge Slikker, singer-songwriter en prijswinnende film/theatercomponist, heeft al meerdere muziektheatertournees gedaan. Hetzij als soloartiest, hetzij samen met Marlijn Weerdenburg als Miss Molly & Me. Eén wens is echter nog niet in vervulling gegaan: op tournee met z’n familie; de familie Slikker. Dit is nu aanstaande!

Broer en drummer Ilco Slikker was jarenlang een van de drijvende krachten achter de Utrechtse band Gem. Vader en gitarist Frank Slikker speelde in de jaren 70 met The Trembling Turtles en Moeder Ans Slikker-Van Geffen zong al van kleins af aan Dylan en was vaak op pad met haar folk-band.

Uiteraard was er altijd muziek in huis en werd er veel samen gemusiceerd. Sting, Joplin, Young en Petty, om er maar eens een paar te noemen, vormden de soundtrack van menige dag. Helge en Ilco brachten ook nieuwe muziek binnen, waaronder die van hun eigen bands Storybox en Gem alsook hun gezamenlijke band Mill.

Deze avond wordt een muzikale trip down memory lane, maar ook een portret van een gezin en een viering van de familieband. Liedjes van vroeger en door de jaren heen, covers en eigen werk, intiem of explosief, alles komt voorbij. Als kersen op de taart doen ook neef/bassist Leander van Geffen en achternicht/elektrisch gitarist Marre Slikker mee. En wellicht speelt Helges dochter Marie Slikker een streek viool mee.

Dit is een eenmalige tour, dus mis het niet…

Ilco Slikker: drum, zang
Helge Slikker: zang, toetsen, akoestische gitaar
Ans Slikker-Van Geffen: zang
Frank Slikker: akoestische gitaar, zang
Leander van Geffen: bas, zang
Marre Slikker: elektrische gitaar
Bij gelegenheid: Marie Slikker op viool
Techniek: Erik Hendriks
Foto: Dave Menkehorst