Ga naar de inhoud
3 februari 2024
Aanvang 20:15 uur
Tickets €20

Teus Nobel & Acoustic Trio

After Hours

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op. 

In september 2023 volgt After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van Chet Baker’s album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.

De bezetting waarmee hij naar Ankeveen komt is dan ook dezelfde als op het album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

foto Teus Nobel: Fleur Huysdens