Ga naar de inhoud

The LSB Experience

© foto: Lady M Artistique
18 maart 2022

Na twee jaar uitstel was theaterkerk De Dillewijn in Ankeveen vrijdagavond 11 maart 2022 helemaal gevuld met liefhebbers van deze close harmony band met tijdloze nummers.

Marcel Luntungan, Hans Sligter en Sjoerd van den Broek richtten in 2010 de LSB Experience op, drie zangers/gitaristen aangevuld met slagwerker Peter Deiman en bassist Rob Hendriks. Vanaf de eerste noot doen ze zeker niet onder voor de bands, van wie ze de muziek spelen. Het werd een duik in het verleden, naar de seventies, die twee uur duurde en die voorbij zijn voordat je het weet.

Het drietal aan het front zingt zuiver en harmonieus, hun stemmen sluiten bijna perfect op elkaar aan. Op de achtergrond bedient drummer Peter Deiman diverse slaginstrumenten, terwijl basgitarist Rob Hendriks het ritme bewaakt, hetgeen een mooie balans geeft.

Op het repertoire van LSB staan veel nummers van Crosby, Stills, Nash & Young met o.a. Southern Cross en The Marrakesh Express, meezingers die de hele zaal kende. Het was een nostalgische tour naar muziek uit de vorige eeuw, die tijdloos lijkt. Al met al een avond met fantastische muziek van vijf vrienden die hun passie voor muziek uitstraalden. Een theaterconcert waar je na afloop in ieder geval een stuk vrolijker mee thuis komt.