Ga naar de inhoud
8 januari 2025
Aanvang 20:15 uur
Tickets €9,50

Film

Wicked Little Letters

In het conservatieve Britse badplaatsje Littlehampton van de jaren twintig ontvangt de zwaar christelijke Edith Swan (Olivia Colman) mysterieuze en grove brieven. De alleenstaande moeder Rose Gooding (Jessie Buckley), bekend om haar scherpe tong, wordt al snel de hoofdverdachte. Deze film, gebaseerd op een bizar, waar gebeurd schandaal, mengt de elementen van een spannende whodunnit met de charme van een historische setting.

Naast Colman en Buckley zijn er rollen voor Timothy Spall en Gemma Jones, beiden bekend van de Harry Potter-films, die de Britse droge humor perfect overbrengen. De film profiteert enorm van hun ervaring, waarbij vooral de scheldkanonnades in combinatie met typisch Britse onderkoelde humor zorgen voor veel lachmomenten.

Wicked Little Letters is een hilarische en duistere komedie die niet alleen vermaakt maar ook intrigeert. Als kijker wordt je geprikkeld om actief mee te denken over wie de echte dader is achter de controversiële brieven. De film daagt je uit om voorbij de voor de hand liggende verdachten te kijken en verrast met plotwendingen die je aan het denken zetten.