Ga naar de inhoud
6 november 2021
Aanvang 20:15 uur
Tickets €19

Rob van Bavel, Vincent Koning en Frans van Geest

The Ghost, the King and I

Het jazztrio ‘The Ghost, the King and I’ is een drumloze bezetting die werd opgericht door pianist Rob van Bavel en verder bestaat uit gitarist Vincent Koning en contrabassist Frans van Geest. 

De drie heren brengen een programma waarbij krachtig eigen werk, kernachtige improvisaties en bewerkingen van klassieke composities (o.a. Debussy) centraal staan. Instrumentale jazz van absoluut topniveau!

The Ghost, the King and I is een initiatief van pianist Rob van Bavel en opgericht in 2007. Als de bekende jazzpianist Oscar Peterson sterft besluit van Bavel bij wijze van hommage een aantal stukken te schrijven in de geest van Peterson. Van Bavel neemt Frans van Geest en Vincent Koning mee op tournee en The Ghost, the King and I is geboren.

Rob van Bavel won verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs van de prestigieuze Thelonious Monk Jazzpiano Competition in Washington D.C.

Frans van Geest is o.a. bassist van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. 

Vincent Koning behoort inmiddels tot de beste jazzgitaristen van Nederland.  

‘The Ghost, the King and I’ brengt een swingend programma. De sprankelende arrangementen bieden volop ruimte voor improvisatie en het sublieme samenspel van de drie virtuoze instrumentalisten maakt dit concert tot een echte ‘must hear’.