Ga naar de inhoud
22 september 2024
Aanvang 15:00 uur
Tickets €0

Jubileumweekend 10 jarig bestaan

Rogier Kappers, Cadillac Monkeys

Aanvang: 15:00 uur (tot 19:00 uur)

Toegang: gratis

Zondag 22 september belooft een gezellige dag te worden op het terrein van De Dillewijn. Van 15:00 tot 19:00 uur kunt u op de food markt bij Theater De Dillewijn smullen van gerechten gemaakt door de lokale horeca. Uiteraard zijn Restaurant 1244, Het Wapen van Ankeveen, Bistro De Molen, Bollie Blooper en de ijscoman van BlaasVaak van de partij. Zij zorgen met hun heerlijke gerechtjes voor de inwendige mens.

De middag wordt opgeluisterd door Rogier Kappers, alias de Glazendraaier, met zijn orgel-bakfiets. Rogier bouwde het enige glasorgel van Nederland, bestaande uit meer dan 50 glazen. In de 18e en 19e eeuw was het glasorgel razend populair, maar is inmiddels vrijwel verdwenen. Met zijn glasorgel betovert hij zijn publiek met oude en nieuwe liederen – van Beatles, Bach en Brel – op zingend glas.

Rogier probeert nieuwe liedjes en composities te vinden die nog nooit op glas zijn uitgevoerd. Hoe klinkt dan SOS van Abba, of Stairway to Heaven van Led Zeppelin? Rogier treedt zondag tweemaal op met zijn glasorgel, om 15:00 uur en om 16:00 uur.

Om 17:00 uur komen de Cadillac Monkeys uit Nederhorst den Berg het jubileumweekend afsluiten. Spelend vanaf hun bijzondere Cadillac zorgt deze regionaal bekende driemans bluesrockcoverband zeker voor een swingend einde van het jubileumweekend.