Ga naar de inhoud
27 januari 2023
Aanvang 20:15 uur
Tickets €10

Fay Lovski en Gerrie Hondius

Pavlov

Liedjes en zandtekeningen.

Voor oren en ogen ontstaan ze en zijn ze klaar waaien ze weer weg.

Fay Lovsky is met Kerstmis altijd weer eventjes beroemd als “Christmas was a friend of mine” op de radio komt. Ze schrijft nog steeds liedjes en muziek voor film en theater.

Gerrie Hondius maakte ooit cabaret als duo met Kees Torn, en tekende de strip Ansje Tweedehansje in Opzij. Verder doet zij teveel om op te noemen! Theater en kunst komen samen in de zandtekening, op de achterwand geprojecteerd, met droogjes commentaar op de liedjes van Fay. 

En die liedjes gaan dan bijvoorbeeld over security op vliegvelden, of hoe blaas ik een garage op, of waarom ben ik nou in de keuken.

Terwijl een liedje zich ontvouwt ontstaan Gerrie’s tekeningen gaandeweg en geven er een vrolijke, prachtig getekende draai aan.

En, Pavlov? Pavlov bestudeerde conditionering van honden door een bel te luiden en dan een hapje te geven. Hondius als hond en dr. Lovsky trapt op de bel? Ach. Met het Sovjet instrument de theremin, en een bel, en een Mexicaanse Hond vindt het thema conditionering en Russische uitvinders altijd een rood draadje in het programma.

DINGGGG!  Bon appetit! 

Deze video is om een indruk te krijgen hoe een voorstelling van Fay Lovski & Gerrie Hondius eruitziet. In ons theater kunt U de voorstelling “Pavlov ” zien.