Ga naar de inhoud
29 oktober 2024
Aanvang 15:00 uur
Tickets €9

Popcontact

Nationale Kindertheaterweek 2024- Ridder Allegonda

Theater De Dillewijn doet mee aan de Nationale KinderTheaterWeek in de herfstvakantie. Met de Nationale KinderTheaterWeek wordt meer aandacht gevraagd voor het jeugdtheater. Alle kinderen uit onze regio moeten de kans krijgen De Dillewijn te kunnen bezoeken. 

We pakken uit met twee activiteiten: een voorstelling over Ridder Allegonda en een workshop poppen maken.

Ridder Allegonda – vanaf 4 jaar  

Allegonda is een kleine prinses, die in de wieg gelegd is om Koningin te worden. Ze is enig kind, dus veel keus heeft ze niet. Maar Allegonda ziet dit anders, zij weet namelijk één ding zeker: zij wordt ridder! 

Dat iedereen haar eigenwijs noemt, kan haar niet schelen. Of ze op haar 18e verjaardag echt koningin zal worden, is dan ook maar de vraag. 
Op haar 18e verjaardag krijgt prinses Allegonda een brief, een noodkreet van prins Roderick uit kasteel Drakensteijn. Hij zit vast en moet worden gered van de vuurspuwende draak. Dit kan alléén een ridder doen. Allegonda gaat, terwijl het volk op haar kroning wacht, heel eigenwijs, toch op reis. Deze reis is niet zonder gevaar en onderweg is de hulp van de kinderen nodig.  

Het is een spannende en grappige voorstelling met grote poppen en een paard, waarbij de kinderen actief betrokken worden.  

Anke van Vliet – Zwiers heeft veel ervaring in spelen voor scholen, de zorg en de kinderopvang. Ze raakt je met haar interactieve poppenspel. Haar spel verbindt jong en oud op een speelse, verrassende manier.