Ga naar de inhoud
Uitverkocht
26 januari 2024
Aanvang 20:15 uur
Tickets €10

De Aimabele Schoften/La Vie du Vin

Nationaal Theaterweekend Wijncabaret

Landelijk is dit weekend uitgeroepen tot Nationaal Theaterweekend. Doel van dit weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Ook Theater De Dillewijn opent dit weekend haar deuren en wij beginnen vrijdag met het wijncabaret van de Aimabele Schoften.

Het klinkt als een ideaal combinatie-uitje: wijn én cabaret. En de combinatie Theater De Dillewijn, La Vie du Vin en De Aimabele Schoften maakt dit mogelijk!

De Aimabele Schoften.

Ze omschrijven zichzelf als liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten.

Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas wijn aangeboden krijgt ? Wanneer sla je de plank mis ? Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Opmerkelijk.

Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren? Frankrijk komt voorbij, het wijnland bij uitstek. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.

‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

La Vie du Vin. De jonge Ankeveense ondernemers Marloes Torsing en Janoeh van Leeuwen verzorgen met hun ‘La Vie du Vin ‘ de wijnen voor, tijdens en na de voorstelling. Sinds 2021 verkopen zij on – en offline de door hun zelf geselecteerde wijnen. Hun passie voor wijn ligt aan de basis van de oprichting van hun bedrijf en ze importeren wijnen uit Frankrijk, Italië en Duitsland. Hun doel? U te laten genieten van de mooiste en lekkerste wijnen die Europa te bieden heeft.

Finn Scholten is tijdens de voorstelling de sommelier van dienst en zal een toelichting geven op de te proeven wijnen. En na afloop is hij er ook om samen met Marloes en Janoeh nog meer te vertellen over hun wijnen.

Het Wijncabaret : een gezellig avondje uit voor de fijn (-en wijn) proever !