Ga naar de inhoud
23 oktober 2021
Aanvang 20:15 uur
Tickets €22,50

Joost Spijkers

Hotel Spijkers

Een man loopt geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Het orkestje in de lobby speelt onverstoorbaar door.

Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Golven van zoete, pijnlijke en geestige herinneringen volgen elkaar op. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis.

Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken.

Hier in Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” Aldus de jury. 

www.joostspijkers.nl

Met Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop Stan Mitrovic 

Regie en Beeld Titus Tiel Groenestege 

Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers 

Muziek o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrovic, Arend Niks

Decor en Kostuum Dieuweke van Reij 

Lichtontwerp Jasper Verhaart

Geluidsontwerp Joep van der Velden

Choreografie Iva Lesic

Producent Stichting de Werelddansfabriek

Productie en Management Amsterdam Artist Management, Elselinda Schouten