Ga naar de inhoud
Uitverkocht
23 maart 2024
Aanvang 20:15 uur
Tickets €15,50

AKF

Halvefinalistentoernee 2024

Drie zinderende voorrondes hebben ze inmiddels doorstaan, met gepaste trots presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halvefinalisten van de AKF Sonneveldprijs 2024.

Tijdens de halvefinalistentournee bestormen de cabaret-, kleinkunst- en taalkunsttalenten het land om zichzelf aan het brede publiek te presenteren en bereiden ze zich voor op de finales in De Kleine Komedie.

In samenwerking met een professionele regisseur die past bij het type maker, krijgen ze de ruimte om hun programma aan te scherpen, bij te schaven, te toetsen en te raffineren. Daarnaast volgen de zes makers het Keep an Eye Masterclasses programma en krijgen ze les van gevestigde namen uit het theater vak. Wie schopt het uiteindelijk tot de finale, mag zichzelf de winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque?

Verrassingen gegarandeerd, experimenten getolereerd, wie een bezoek brengt aan het AKF krijgt zonder twijfel een avontuurlijke theateravond gepresenteerd!

Hierbij stellen we de drie finalisten die in ons theater komen optreden aan U voor :

DAVID VAN ROSMALEN

In de voorstelling Als ik jou was neemt David van Rosmalen (1994) je mee op een filosofische ontdekkingsreis door zijn eigen leven. Welke keuzes hebben hem gemaakt tot wie hij vandaag de dag is? En had hij ook anders kunnen kiezen? Vragen vragen om antwoorden en antwoorden vragen om woorden. David zoekt naar oplossingen voor de puzzels van het leven met volzinnen vol zinvolle onzin.

Dit is precies waarom we op de cultuursector moeten bezuinigen” – Geert Wilders

“Goddomme, wat lekker!” – Trouw

Die gast had op de Zuidas veel meer kunnen verdienen” – Financieel Dagblad

“In mijn studententijd greep ik elke creatieve kans, van jazzband tot amateurmusical. Na mijn studies psychologie en filosofie begon het echte leven. Het werkende leven, als adviseur gedragsverandering voor duurzaamheid. Een baan die vrijwel naadloos aansloot bij mijn interesses en ambities. Maar het gemis van de creatieve uitlaatkleppen bleef knagen. De Netflix special “Inside” van Bo Burnham inspireerde me uiteindelijk: fuck it, ik ga er eens wat meer mee doen”. Twee jaar van schrijven, oefenen en try-outs volgden. Nu, met coaching van het AKF, ontwikkel ik mijn voorstelling verder.

PADDY & DE TIJDGENOTEN

Zeit ist eine Illusion is een compacte en eigentijdse revue, geschreven door Paddy Schleidt. Als publiek neem je voor even een kijkje in het drukke leven van Paddy, waar prikkels de norm zijn en de manier waarop we tijd ervaren impact heeft op ons dagelijks bestaan. Een humoristische, verwarrende en vooral muzikale verkenning. Paddy en haar “tijdgenoten”, bestaande uit Myrthe, Amélie en Danielle, brengen niet alleen sketches, maar presenteren je ook een gevarieerd muzikaal repertoire, van pop ballads tot kleinkunst, cabaret en zelfs een vierstemmig gospelnummer over de 5e dimensie. De betekenis van tijd staat hier overal centraal. Maar wat als blijkt dat tijd slechts een illusie is.

Paddy (1998) is zangeres, actrice en theatermaker en is in 2022 afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater, Codarts Hogeschool voor de Kunsten (ze speelde eerder in o.a. Dagboek van een Herdershond, ‘Nederland, een teleurstellend Kutland in Europa’, verschillende producties bij het Wilminktheater). Tijdgenoten: Myrthe van der Vuurst de Vries (2000, speelde eerder in o.a. Snowponies – De Alex Klaasen Revue’ verschillende voorstellingen i.s.m. Kiki Jaski en Jan Groenteman, What Ever Happened To Mr. Pete?) Amelie Ackx (1999, speelde eerder in o.a. Spaghettirellen, AQUEERIUS en verschillende producties bij het Wilminktheater) Daniëlle Deddens (2000, speelde eerder in o.a. Artist in Residence bij Karavaan, Hendrik Groen – Opgewekt naar de Eindstreep, Solitude Hotel).

SIMON VERLINDEN

Simon Verlinden (1997) heet u welkom. U kent hem niet. Hij u ook niet. Maar hij heet u welkom. Van harte. Want hij heeft u nodig. Omdat het op die manier gezelliger is. Omdat er al zoveel zelf moet. Omdat samen koffie drinken lekkerder is. Geraken twee bomen die naast elkaar groeien ooit uitgepraat? Hij weet het niet.

Graag! is een absurde, tragikomische rollercoastervoorstelling waarin je wordt meegezogen in het leven van Simon Verlinden. Zijn roze bril perspectief staat haaks op het cynisme van vandaag en zijn poëtische blik op de wereld maakt van het alledaagse iets betoverends. Noem hem een hopeloze romanticus of een tevredenheidsexpert, maar niet naïef. Want hij is niet naïef, hij is idealistisch. 

Simon (°1997) groeide op in Leuven, België, waar hij wiskundige ingenieurswetenschappen studeerde en uiteindelijk aan een doctoraat in de sterrenkunde begon. Hoewel de mysteries van het heelal hem steeds zullen interesseren, gaf het onderzoek hem geen voldoening. Hij koestert al jaren de droom om op het podium te staan en maakt met deze voorstelling zijn eerste stap: one small step for man, one giant leap for Simon Verlinden.

Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival waren onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, n00b en Valentina Tóth.

Foto’s deelnemers : C Anne van Zantwijk.