Ga naar de inhoud
Geannuleerd
30 januari 2022
Aanvang 12:00 uur
Tickets €5

Judith Nab

De grote reis - vier voorstellingen voor kinderen van 4 tot 7 jr
  • Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

Heb je altijd al eens een spannende reis over de wereld willen maken? Over bergen en dalen, door smalle tunnels en donkere bossen in de nacht, en zelfs langs de bodem van de oceaan?

Kom dan naar De Dillewijn en stap in de bus om het allemaal mee te maken!

De bus is een oude lijnbus met een interieur op kinderformaat. Hij rijdt echt, maar na het avontuur blijkt dat hij helemaal niet van zijn plek is geweest!

Vind je het te spannend om alleen in de bus te stappen, neem dan gewoon papa, mama, opa of oma mee!

Er kunnen maximaal 25 personen per keer mee in de bus.

Let op! Aanvangstijden: 12.00 uur – 13.15 uur – 14.30 uur of 15.45 uur

In de bus de wereld rond

De Grote Reis is Judith Nab’s eerste project voor kinderen en werd oorspronkelijk gemaakt voor Het Paleis in Antwerpen. Sinds de première in januari 2010 speelde De Grote Reis voor ruim 10.000 kinderen op scholen in Vlaanderen. In augustus 2012 kwam De Grote Reis onder de eigen hoede van Judith Nab/Au Bain Marie en toert ze door heel Europa. 

Voor dit project liet Judith Nab zich inspireren door persoonlijke herinneringen aan een reis van een half jaar die ze als kind met haar ouders en broers maakte. Ze maakte animaties van foto’s, objecten en vooral landschapstekeningen van meer dan tientallen meters lang. 

“Bewonderenswaardig aan deze busreis zijn met name twee dingen: de voor kindertheatermaatstaven hoge eisen die Judith Nab hier stelt , èn de echtheid, wildheid en het gemak waarmee deze bus met hen de wereld rond gaat. De kunstenares vertrouwt de kinderen echt iets toe. En zij zijn aan het einde van de reis zichtbaar onder de indruk. “

(Hannoversche Allgemeine Zeitung tijdens Theaterformen )

Le Grand Voyage – foto: Judith Nab