Ga naar de inhoud
26 november 2021
Aanvang 20:15 uur
Tickets €16,50

Rosa da Silva

Daar moet je heen

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af.

Het is 1995. Rosa doet als klein meisje mee aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent. 

In ‘Daar moet je heen’ blikt ze terug. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar. 

Over Rosa da Silva: 
Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.

De pers over Rosa da Silva: 
“De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium” – Patrick van den Hanenberg, Theaterkrant

Tekst: Rosa da Silva 
Muzikant: Remko Wind 
Muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind 
Regie: Titus Tiel Groenestege