Ga naar de inhoud
14 oktober 2023
Aanvang 20:15 uur
Tickets €20

Van Merwijks Music Machine

Caribbean Postcard


Caribische jazz met een kronkel

Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote latin bands als Drums United en de Cubop City Big Band. In de nieuwe editie van zijn Music Machine zocht hij een intiemere setting en vond pianotalent Norman Peplow om te participeren. Samen met Ilja Reijngoud op trombone en de Venezolaanse Samuel Ruiz op bas geven ze een eigenzinnige draai aan het rijke Caribische muziek repertoire.

Caribbean PostcardDe Caribische eilanden en kusten herbergen een schat aan oude melodieën. Soms weemoedig en nostalgisch, dan weer feestelijk, jubelend en bruisend.
Venezuela, Jamaica, Nicaragua, Trinidad, de Nederlandse Antillen, Cuba, Colombia en Puerto Rico; een selectie van de mooiste pareltjes afkomstig uit deze contreien is nu bewerkt en opgenomen door de  nieuwe jazz kwartet bezetting van drummer Lucas van Merwijk.
Geen typisch drumalbum met technisch machtsvertoon.
Des te meer een hartelijk, persoonlijk en klein muzikaal bericht vanaf de West Indies uitgevoerd door een aantal geestverwanten met een gedeelde liefde voor dit specifieke repertoire. Dit gelijkgezinde gezelschap bestaat naast drummer Van Merwijk uit bassist Samuel Ruiz, pianist Norman Peplow en trombonist Ilja Reijngoud.