Ga naar de inhoud
23 september 2022
Aanvang 20:15 uur
Tickets €19

Duda Paiva Company

Bruce Marie (Engels gesproken voorstelling)

Voor deze voorstelling hebben wij een leuke actie: U koopt 1 ticket en kunt dan gratis een 2de persoon meenemen.

Bruce is een voorstelling over verval en kwetsbaarheid in tijden waarin alles te beïnvloeden lijkt, mits je maar genoeg middelen hebt.

Wat als er een chip is die mensen alle fysieke beperkingen van het lichaam doet overstijgen? Dan moet je het geluk hebben dat je hem krijgt. Voor het laboratorium waar het allemaal gebeurt verdringt de massa zich om bij de 0,00000001 procent te horen die als eerste mag. Binnen is Bruce, een gespleten persoonlijkheid, een man met een lichaam dat niet meer wil, maar wel: iets dichter bij zo’n chip dan de rest. In het lab zit ook Muffin, een aap waarop al uitgebreid geëxperimenteerd is en die al een chip heeft. Het doet haar pijn, maar de wetenschappers hebben haar ervan verzekerd dat ze uiteindelijk zal kunnen zingen in een band. En er is Dioginis, een cynische hond die alleen nog maar in een digitale 3D-wereld lijkt te kunnen leven.

Het laboratorium is een delicate balans, die Bruce met zijn aanwezigheid onherroepelijk verstoort.

Duda Paiva weet met zijn unieke manipulatietechniek de Object Score schuimrubberen sculpturen leven in te blazen. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Paiva ongrijpbare en magische werelden.

Wie is Duda Paiva :

Duda Paiva is een Braziliaanse danser die in 1996 als danser naar Nederland kwam en zodanig, maar ook o.a. als choreograaf en ontwerper , vaak onder zijn volledige naam Eduardo de Paiva Souza, werkte bij RAZ, Rogie & Company, Itzik Galili, Paul Selwyn Norton en Ron Bunzl. Al snel blijkt hij een liefde en talent voor objecten en poppenspel te hebben en besluit deze vormen in eigen werk te combineren.

“Als danser al zocht ik het contact, de klik met het publiek. Ik heb met allerlei choreografen gewerkt en steeds geprobeerd die ‘vierde muur’ tussen publiek en performer te slechten”

Om die hinderlijke ‘vierde muur’ in het theater te kunnen doorbreken, zocht Duda naar een nieuwe vorm. Hij vond die in schuimrubberen objecten, in de cross-over met moderne dans. Die objecten komen tot leven door de fantasie van het publiek. Dat levert precies de intimiteit met de zaal op die ik als danser zocht, aldus Eduardo de Paiva Souza. (Duda Paiva)

Foto Duda Paiva : Sjoerd Derine.

Website:https://dudapaiva.com