Ga naar de inhoud
16 juni 2021
Aanvang 20:15 uur
Tickets €13.50

Zes halve finalisten

Amsterdams Kleinkunst Festival

Van der Laan en Woe. Yentl en De Boer. Glodi Lugungu. Rosa da Silva. Stefano Keizers. Ze hebben allemaal minstens één ding gemeen: ze wonnen de AKF Sonneveldprijs en wisten een succesvolle (theater)carrière op te bouwen. Toch zijn ze ook ontzettend verschillend.

De een maatschappijkritisch, de ander meer gefocust op grappen, bizarre verhalen of juist mooie liedjes. 

Wat een aantal van bovenstaande winnaars verder gemeen hebben: ze traden op tijdens de Halve Finalistentournee in Theater de Dillewijn. Want de latere winnaar van de finale was er vaak bij in Ankeveen. Eén van hen, Rosa da Silva, winnares in 2019, speelt op 26 november 2021 in De Dillewijn haar eerste eigen voorstelling. 

Het Amsterdams Kleinkunst Festival begeleidt aanstormend talent en biedt hen een uitgebreid ontwikkelingstraject binnen de Nederlandse theaterwereld. Het festival richt zich op de kleinkunst in de breedste zin van het woord: binnen het AKF is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie en het Nederlandstalige theaterlied. 

 De zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs toeren daarom nu door het land. Ze zijn er klaar voor om de theaterzalen te veroveren.

Het AKF wil je niet missen, al was het maar om later te claimen dat je ze als eerste live hebt gezien.