Ga naar de inhoud
19 maart 2022
Aanvang 20:15 uur
Tickets €13,50

Halve Finalisten AKF

Amsterdams Kleinkunst Festival

CABARET

De getalenteerde AKF halve finalisten staan te trappelen om de Nederlandse podia te beklimmen met hun programma’s vol humor, ontroering en verrassing. Maak tijdens de 35e editie van het festival kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars, cabaretiers en taalkunstenaars. Uniek is het AKF Keep an Eye Masterclass programma, waarin de artiesten begeleiding krijgen van gevestigde namen. 

Wie schopt het tot de finale en wie kan zich winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque? Een avond AKF is altijd gevarieerd en wie weet zie je nu al het talent van de toekomst.

Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Claudia de Breij, Yentl en de Boer, Stefano Keizers en Rosa da Silva.

Welk aanstormend talent kunt u gaan zien in ons theater?

ALEXANDER WEEBER

DE LAATSTGEBORENE

Over de voorstelling
In zijn relatief korte bestaan op deze aarde ontwikkelde Alexander al de nodige liefhebberijen. Echter, liefhebberijen alleen zijn niet genoeg in een mensenleven en de stap naar het theater is noodzakelijk gebleken. De mens bestaat bij de connectie met de ándere mens. Alexander kan dan ook niet wachten om u te ontmoeten en van zijn leven deelgenoot te maken.

BRITT VAN TOOREN

IK HOOP DAT DEZE TITEL JE AANSPREEKT

Over de voorstelling
Waarom heb ik niet mee mogen denken over mijn eigen bestaan?
Ik had het fijn gevonden als er was gevraagd:
Zou je willen leven?
Heb je daar eigenlijk wel trek in?
Wat als ik een sneak-preview had gezien van mijn levensloop?
En daarna zelf had mogen kiezen:
Wil ik geboren worden of niet?
Over op je bek gaan en nog even blijven liggen. 
Over je afvragen of de mail met de bijsluiter van het leven in je spamfolder is beland.
Over verlangen een kiezelsteen te zijn.
Een rollercoaster performance vol catchy proza, vunzige beats, monogame pinguïns en (een soort van) God.

VALENTINA TÓTH

WILDBLOEI

Over de voorstelling
Valentina Tóth brengt in de voorstelling Wildbloei een ode aan de hysterische vrouw. Met een mix van opera, musical, kleinkunst en klassieke muziek bezingt en bespeelt ze dit type vrouw. Ze vliegt van personage naar personage; onder andere een femme fatale, een vrouw die dolgraag body positive zou willen zijn, een mislukte K3 auditie en een natuurramp in hoogsteigen persoon passeren de revue.
Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.