Ga naar de inhoud
25 maart 2023
Aanvang 20:15 uur
Tickets €13,50

Halvefinalistentournee 2023

AKF

Na drie spannende voorrondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival drie van de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2023 in Theater De Dillewijn.

De cabaret- en kleinkunsttalenten bereiden zich voor op de finales in de Kleine Komedie.

In deze tournee polijsten en perfectioneren zij hun theaterprogramma. Ze werken met een spraakmakende regisseur uit de theaterwereld, volgen het Keep an Eye Masterclasses programma en toeren door het land om zich voor een breed publiek te presenteren. Ontdek de nieuwe talenten in de Halvefinalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Wij stellen de drie finalisten die in ons theater komen optreden aan U voor:

Clara van Kempen

EN DAN IS ER ALLES

Wat als je alles wat je kende achter je hebt gelaten en alles wat je niet kent nog open voor je ligt ? Dan is er op dit moment in principe niets. Niets groots en meeslepends, enkel poppers en lipgloss. Nieuwsgierig en vol overgave gaat Clara op zoek EN DAN IS ER ALLES is een voorstelling over een sprong in het diepe en hoe de boel kan ontsporen. een show over afrekening en liefde, over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Clara van Kempen is geboren en getogen in Amsterdam. Ze speelt, schrijft en zingt. In 2021 studeerde ze af aan de Koningstheater Academie in Den Bosch. Het materiaal dat ze sindsdien maakt is kwetsbaar, maar zonder medelijden. Geëngageerd en soms hard, poëtisch, maar ook eerlijk.

Luuk Ransijn

STORTVLOED

In stortvloed stelt Luuk zich bloot aan de wereld die hem vaak beangstigt. Met humor en liedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op de piano, probeert hij vat te krijgen op die wereld. Maar misschien vooral ook op zichzelf. Luuk hanteert een geheel eigen stijl, is scherpzinnig, zachtmoedig en schroomt het persoonlijke niet. Luuk Ransijn is 22 jaar en komt uit Alkmaar. Van jongs af aan is hij bezig met het maken van muziek en theater. De afgelopen jaren heeft hij vlieguren gemaakt bij verschillende festivals en cabaretpoeltjes. Luuk stond in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, won de publieksprijs op het Griffioen de Stoep Cabaret Festival en speelde in 2019 als voorprogramma van Sara Kroos. Luuk heeft een frisse theaterpersoonlijkheid, waar je als publiek meteen van houdt.

Efdé & Efdé

De broers Efdé en Efdé vormen het komische duo Efdé & Efdé . In hun act laten ze zien dat willen altijd belangrijker is dan kunnen. De één is de oudste, de ander de jongste. De één heeft kort haar, de ander lang. De één woont bij zijn ouders, de ander op zichzelf. De één heeft de wil, de ander het talent. De één verzint alles, de ander regelt alles. De één schreef dit tekstje, de ander verzon het. De één is Efdé , de ander & Efdé, OVER: de broers Efdé & Efdé groeiden op in Leeuwarden en deden daar mee aan het Leeuwarder Cabaret Festival. Sindsdien ontwikkelen ze hun programma en zijn ze halvefinalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Over het Amsterdams Kleinkunst Festival

> Het Amsterdams Kleinkunst Festival; Groot in kleinkunst!

> Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt kleinkunst- en cabarettalenten een intensief ontwikkelingstraject binnen de Nederlandse theaterwereld.

> Het AKF richt zich op de kleinkunst in de breedste zin van het woord. Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word en het Nederlandstalige theaterlied.

> Dat het festival een succesvolle kweekvijver is bewijzen de volgende namen. Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Valentina Toth, Glodi Lugungu en Rosa da Silva waren finalist tijdens eerdere edities.

website : http://www.akf.nl

fotografie AKF : Isabelle Wenzel.