Ga naar de inhoud
Uitverkocht
19 oktober 2022
Aanvang 15:00 uur
Tickets €9

Het Muizenhuis

2-ater Producties

JEUGDVOORSTELLING

Het Muizenhuis: Sam & Julia op reis – vanaf 3 jaar

Opa zeeman heeft met zijn schip de hele wereld rondgevaren. Althans dat beweert hij in zijn sterke zeemansverhalen. De vissersvrouw heeft een stapel ansichtkaarten van over de hele wereld. Sam & Julia beleven de reizen opnieuw door er met opa over te praten en er over te zingen. Actrice Abke Bruins vertelt, musiceert en bespeelt de inmiddels wereldberoemde muizen in hun reis rond de wereld. Overal waar ze komen ontmoeten ze andere muizen met hun eigen thuis. Als Sam & Julia na de reis ook weer thuis komen, beseffen ze: Thuis is waar je je muis voelt.

De voorstelling is gebaseerd op de boekenreeks Het Muizenhuis van kunstenares Karina Schaapman. Zij maakte het Muizenhuis met de hand. Ze wilde een kinderboek maken. Niet met illustraties, maar met foto’s van scenes uit een met de hand gemaakt 3D miniatuurhuis voor muizen. Het verhaal van Sam en Julia had ze al bedacht. Inmiddels is het Muizenhuis een museum en heeft ze al 18 boeken op haar naam staan.

Abke Bruins is zangeres en actrice. Ze speelde in 2011 de rol van Anne Frank in de musical “Je Anne” waarvoor ze een Musical Award ontving.

Na afloop van de voorstelling geeft Sjef Torrie een workshop gezond snoep maken. Ticket hiervoor € 5, aanvang 16.00 uur . Incl. ingrediënten. Leeftijd vanaf 3 jaar.

In combinatie met de voorstelling kost een ticket € 12,50

Kookkunstenaar Thorwald Voss (Sjef Torrie) gaat met de kinderen gezond snoep maken. Denk aan ingrediënten als een vel van mango- of bessenpuree, verse dadeldrop, zoethout en nog veel meer heerlijke smaken ! Dat wordt smullen.