Ga naar de inhoud
10 november 2024
Aanvang 15:00 uur
Tickets €12,50

Bubbling Blue Notes

Jazz in Theater De Dillewijn

Aanvang 15.00 – 19.00 uur

Tickets :€ 12,50 – t/m 18 jaar € 1,-

Deze middag staat de spotlight in Bubbling Blue Notes op een jonge drummer die ook bandleider is.
Nitin Parree heeft een master in music van het conservatorium van Amsterdam, waar hij zich verdiept heeft in het vernieuwende spel van pionier, drummer Tony Williams.

De middag staat dus geheel in het teken van innovatie en de intense periode van jazz in de jaren 60.
Thomas zegt over de keuze van deze band: ” Ik ontmoette Nitin op een informele jamsessie, in een kleine repetitieruimte in Amsterdam werd ik “Blown away” zoals de Amerikanen dat zeggen”.  Ik besloot in stilte: “als er een kans is, wil ik dit drumtalent naar voren schuiven ” .


Het Nitin Parree Quartet bestaat uit een groep getalenteerde jonge muzikanten die uit de internationale Amsterdamse jazz scene komen met : Nitin Parree  – drums, Ben Fitzpatrick – tenor sax, Philip Lewin – contrabas en Gijs Idema – gitaar . Onder leiding van drummer en componist Nitin Parree, zijn hun avant garde composities een eerbetoon aan jazz legendes als John Coltrane, Miles Davis en Wayne Shorter. Hun muziek wordt gekenmerkt door een intuitieve, less-is-more-benadering, wat resulteert in een strakke maar spontane energie.

Martijn Form neemt ons als dj op sleeptouw rond de live muziek, de meesten  kennen hem nog van de eerste Bubbling Blue Notes sessie op 29 september. We kijken er naar uit hem weer mee te maken met zijn bijzondere mix van muziekstijlen op honderden samples die hij miraculeus remixt.

Info: jazz@dedillewijn.nl

Nitin Parree

DJ. Martijn Form